Ас-окупант: у катастрофі в Туреччині згинув фігурант центру “Миротворець”, легенда російської авіації Євгеній Кузнецов

 

Серед п’ятьох російських військових льотчиків, які 14 серпня розбилися на літаку-амфібії Бе-200 ВМФ РФ під час гасіння пожеж на півдні Туреччини, був високопоставлений офіцер, командир полку Євгеній Кузнецов, що фігурує в базі українського центру “Миротворець”.

Як передає “Новинарня“, смерть полковника Кузнєцова росЗМІ підтвердили вранці 15 серпня. Багато видань, зокрема “Лента.ру”, з посиланням на колег називають його “легенда російської авіації”.

При цьому відомо, що Євгеній Кузнецов – один із російських військових, причетних до окупації Криму та бойових дій у Сирії.

У базі “Миротворця” він проходить так: “Російський окупант. Незаконне перетинання кордону України. Проходив підготовку в Наземному випробувально-тренувальному комплексі корабельної авіації (НИТКА) в місті Саки на території окупованого Криму.
Командир 279-го окремого корабельно-винищувального авіаційного полку, полковник. Причетний до планування та здійснення бомбардувань мирного населення Сирії ц складі екіпажу авіаносного крейсера “Адмірал Кузнєцов”, що знаходився в кінці 2016 року у Східному Середземномор’ї”.

Також Кузнецов був головним героєм пропагандистського фільму “Первого канала” про анексію Криму “Форсаж. Повернення”.

Ця стрічка режисерки Наталії Гугуєвої була знята у 2016 році. Вона розповідає про російських військових льотчиків, які служили в Саках на комплексі корабельної авіації “НИТКА”. Після розпаду СРСР цей комплекс відійшов Україні. Кузнецов, відповідно до сюжету фільму, відмовився присягнути на вірність Україні та 1992 року виїхав із родиною з Криму в Росію.
У фільмі він та його колеги згадують події 30-річної давності й коментують анексію Криму Росією.

Із Сак у 1992 році палубний льотчик Кузнецов переїхав служити на Північний флот, у Мурманську область.

Полковник ЗС РФ Євгеній Кузнецов

На сайті міністерства оборони РФ полковник Кузнєцов у 2012 році згадується як командир окремого корабельного винищувального авіаційного полку морської авіації Північного флоту.

Євген Кузнєцов був головним випробувачем (за словами Гугуєвої) нового російського літака-амфібії Бе-200 в умовах Арктики.

Останнім часом ас Кузнецов значився заступником начальника центру в Єйську.

Як інформувала “Новинарня“, вдень 14 серпня в горах у турецькій області Адана розбився літак-амфібія Бе-200, що належав Військово-морському флоту Росії та з липня брав участь у гасінні лісових пожеж у Туреччині. Після падіння літак загорівся. Загинули всі вісім осіб, якій були на борту, зокрема п’ять російських військових та троє турків, які показували вогнища пожеж.
Президент РФ Путін доручив міністру оборони Шойгу подати російських військових із розбитого Бе-200 до державних нагород посмертно.

Читайте також:
Біля Сирії втонув у морі винищувач із “задимленого” крейсера “Адмірал Кузнєцов”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна