У Туреччині розбився російський літак із військовими, вісім загиблих

 

На півдні Туреччини розбився наданий Росією пожежний літак-амфібія типу Бе-200 (Берієв-200). Загинули всі вісім людей на борту, з них більшість – російські військові.

Про це в суботу, 14 серпня, повідомляє турецьке урядове інформагентство “Анадолу“.

Літак перебував у користуванні управління лісового господарства Туреччини, здійснюючи вильоти для гасіння пожежі із території провінції Адана. Катастрофа сталася в провінції Кахраманмараш, у районі долини Кисик.

Міноборони Туреччини задіяло інший літак та вертоліт у пошуково-рятувальній операції в районі катастрофи пожежного літака Бе-200. До 19:00 за місцевим часом пошуково-рятувальні команди досягли місця аварії у важкодоступному районі.

У Міноборони РФ визнали, що Бе-200 розбився в Туреччині під час заходу на посадку близько 15:10 за московським часом.
На його борту були вісім осіб, із них п’ятеро російських військовослужбовців і три представники Турецької Республіки, які вказували екіпажу осередки гасіння пожеж.

Після зіткнення із землею літак загорівся.

Для з’ясування причин до місця катастрофи направлена ​​комісія Міноборони Росії.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу висловив співчуття рідним і близьким жертв катастрофи пожежного літака в провінції Кахраманмараш.

Літак-амфібія Бе-200 зі складу морської авіації ВМФ Росії був направлений у Туреччину для надання допомоги в гасінні лісових пожеж 8 липня.

Читайте також:
Україна надіслала літаки ДСНС для боротьби з масштабними лісовими пожежами на півдні Туреччини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна