Україна надіслала літаки ДСНС для боротьби з масштабними лісовими пожежами на півдні Туреччини

 

Україна направляє до Туреччини два пожежні літаки ДСНС для гасіння масштабних лісових пожеж.

Про це в п’ятницю, 30 липня, повідомила пресслужба Держслужби з надзвичайних ситуацій.

“Для допомоги турецьким вогнеборцям, відповідно до підписаного у лютому 2020 року Меморандуму про взаєморозуміння між Державною службою України з надзвичайних ситуацій та Президенцією з управління на випадок надзвичайних ситуацій Міністерства внутрішніх справ Турецької Республіки (AFAD) про співробітництво в галузі попередження катастроф і надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків, Україна направляє два екіпажі пожежних літаків Ан-32П із групою забезпечення“, – повідомляють в ДСНС.

Зазначається, що це досвідчені фахівці, які вже мають досвід роботи у гірських районах та залучалися до ліквідації масштабних пожеж у Чорногорії, Ізраїлі, Грузії.

Цього дня два пожежні літаки ДСНС України вилетять до Туреччини для гасіння осередків лісових пожеж, які виникли 28 липня поблизу міста Манавгат в провінції Анталія та поширилися на територію провінцій Османіє, Кайсері, Коджаелі, Адана, Мерсін та Мугла.

Наразі загальна площа пожеж на півдні Туреччини складає понад 1,5 тис. га. Внаслідок надзвичайної ситуації чотири особи загинули та 183 постраждали, з них 58 – госпіталізовані. Вогонь пошкодив понад 100 приватних будинків та споруд. Рятувальні служби взяли під контроль 36 осередків лісових пожеж, продовжується гасіння 20 осередків.
Гасіння пожеж ускладнюється сильним вітром та спекотною погодою. Станом на 30 липня до боротьби з вогнем залучені понад 4 тис. осіб, 457 одиниць техніки та 35 повітряних суден.

Напередодні, 29 липня, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна надасть Туреччині допомогу у зв’язку з масштабними пожежами.

Читайте також:
Пожежа у Білогородці була спробою приховати жорстоке вбивство, – поліція

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна