Дев’ятеро евакуйованих афганців попросили про статус біженця в Україні

 

Дев’ять громадян Афганістану, з тих кого евакуювали, попросили надати їм статус біженця.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в понеділок, 16 серпня, в коментарі “Укрінформу”.

“Сьогодні вночі рейсом із Кабула у столичний аеропорт прибув літак, на борту якого знаходилося 79 громадян. Серед них – громадяни України, Республіки Білорусь, Таджикистану, Хорватії, Нідерландів, і більшу частину становили громадяни Афганістану. Це ті громадяни, які потребували евакуації та у співпраці з МЗС України потрапили на борт літака”, – сказав речник.

Він уточнив, всіх українців безперешкодно пропустили в країну.

За словами Демченка, незначна частина громадян Афганістану мала посвідки на проживання в Україні, 9 із прибулих подали заяву про надання їм статусу біженця. Частина вилетіла до різних країн, зокрема Туреччини, Франції.

Наразі ДМС України вживає всебічних заходів щодо врегулювання правого статусу цих осіб у нашій країні, але вони спочатку мають пройти обов’язкову обсервацію та усі необхідні обстеження, оскільки прибули із країни з високим ризиком зараження на Covid-19.

“Надалі, після проведення обсервації, для визначення правового статусу евакуйованих осіб у нашій державі, з ними працюватимуть представники Державної міграційної служби, а також правозахисники та представники міжнародних організацій”, – зазначається у повідомленні.

Читайте також:
Міністри ЄС проведуть екстрене засідання через ситуацію в Афганістані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна