Будівництво Подільського мосту: прокуратура проводить обшуки у замовника та підрядника

 

Правоохоронці проводять обшуки в  Департаменті транспортної інфраструктури Київської міськдержадміністрації, у замовника робіт та підрядника будівництва Подільського мосту.

Про це інформує пресслужба Київської міської прокуратури в понеділок, 16 серпня.

Подільська окружна прокуратура Києва спільно з Національною поліцією в рамках кримінального провадження за фактом привласнення коштів територіальної громади Києва і службової недбалості під час будівництва Подільського мостового переходу через Дніпро у столиці проводять обшуки в приміщеннях Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, КП “Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва”, ДП “Укрдержбудекспертиза”, у генерального підрядника, а також у підрядних організаціях, згідно з ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна), ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України).

Слідство встановило, що у квітні 2017 року між комунальним підприємством “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва” та ТОВ “Еко-Буд-Трейд” був укладений договір генпідряду щодо виконання робіт по об’єкту “Будівництво Подільського мостового переходу через річку Дніпро в Києві”.

У липні 2020 року виконувач обов’язків директора КП “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва” і керівник генпідрядної організації підписали акт приймання виконаних будівельних робіт за липень 2020 року, до яких були внесені відомості про виконання упродовж квітня-травня 2020 року роботи по фарбуванню низу залізобетонних прольотних плит автопроїзду від опори до опори довжиною 33 м.

“Відповідно до висновку експерта за результатами проведення судової будівельно-технічної експертизи, роботи, які передбачені технологічними картами виробника використаних на об’єкті «Будівництво Подільського мостового переходу через річку Дніпро у Києві» не виконувались. Внаслідок зазначених дій місцевому бюджету територіальної громади міста Києва спричинено збитки на загальну суму понад 4,5 млн грн”, – ідеться у повідомленні.

На підставі ухвал суду у службових приміщеннях Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, комунального підприємства, підрядних організацій, а також за місцями проживання фігурантів провадження тривають обшуки.

Місяць тому Київська міська прокуратура спільно з управлінням стратегічних розслідувань у м. Києві Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України на підставі ухвали слідчого судді та за участю експертів провели огляд об’єкту будівництва Подільського мосту.

Читайте також:
Суд зобов’язав підрядника будівництва казарм повернути Міноборони понад ₴3,8 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна