Суд зобов’язав підрядника будівництва казарм повернути Міноборони понад ₴3,8 млн

 

Господарський суд міста Києва задовольнив позов військової прокуратури Чернігівського гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону до комерційного будівельного підприємства в інтересах держави в особі Міністерства оборони України.

Про це в четвер, 18 березня, повідомила пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

Установлено, що у травні 2018 року між Міністерством оборони України в особі Північного територіального квартирно-експлуатаційного управління та вказаним суб’єктом комерційної діяльності, укладено низку договорів підряду щодо будівництва казарм поліпшеного планування для військовослужбовців.

У порушення умов вказаного договору роботи з будівництва однієї з казарм підприємство-виконавець у встановлений строк не виконало, а попередня оплата, що була йому перерахована за умовами договору будівельного підряду (3,7 млн гривень) замовнику не повернута.

Тому військова прокуратура скерувала до суду позовну заяву щодо стягнення із цього будівельного підприємства суми попередньої оплати та штрафних санкцій за порушення умов договору.

За результатами судового розгляду позовні вимоги прокуратури задоволені в повному обсязі. За рішенням суду з підприємства-порушника підлягають стягненню грошові кошти у сумі понад 3,8 млн грн, з яких 3,7 млн грн – стягнення попередньої оплати за договором будівельного підряду та 182,2 тис. грн – штрафні санкції.

Читайте також:
Оновлений за стандартами НАТО “Ширлан” прийняв першу бригаду ЗСУ на підготовку. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна