Снайпери 93-ї бригади дали поради, як діяти в разі потрапляння під снайперський вогонь ворога

 

Ірина Рибакова (пресслужба 93 омбр “Холодний Яр”)

(FB)

“Працює снайпер” – таблички з такими попередженнями часто можна зустріти на позиціях українських армійців. Звичайно, це не означає, що ворожий снайпер працює просто тут і зараз. Утім, ця місцина могла бути вже “скомпрометована” снайперським вогнем раніше, тут сприятливі умови для застосування такого виду зброї. Також про роботу снайпера на цьому ВОПі могла попереджати наша розвідка.

Нещодавно снайпери 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр” провели лекцію для головних сержантів підрозділів. Вони надали рекомендації, як зберегти життя та здоров’я, якщо потрапили під снайперський вогонь.

Публікуємо тези з лекції, які можуть бути корисними не тільки сержантам, а й усім військовим, що несуть службу на передовій.

– Досвідченому снайперу може результативно протидіяти тільки такий самий досвідчений снайпер. Не будьте самовпевнені. Навіть якщо у вас є більш потужне озброєння, то варіантів визначити позицію снайпера без спеціального обладнання у вас небагато. Ворог може навмисне заманювати вас у свою пастку. Тож не слід намагатися уразити ворожого снайпера, наприклад, з гранатомета або великокаліберного кулемета. Це дуже складна задача. До того ж ви можете підставити себе.

– В умовах, які не дозволяють почати антиснайперське протистояння, необхідно по дубльованій команді усьому підрозділу припинити будь-яке пересування та залягти за укриттям.

– За необхідності виявлення снайперської позиції найбільш досвідченим бійцям потрібно обережно і якомога непомітніше, з глибини будівлі або лісу, оглянути всі можливі місця, де міг засісти снайпер.

– Якщо внаслідок обстрілу було поранено вашого товариша, ні в якому разі не піддавайтеся емоціям і не підбігайте до пораненого. Снайпер все одно не дасть нікому можливості піти неушкодженим із прострілюваної ним території.

– Для ускладнення роботи снайпера необхідно використовувати армійські дими. У крайньому випадку можна влаштувати невелику пожежу та, враховуючи напрямок вітру, щоб стіна диму проходила між пораненим бійцем і зоною, з якої ведеться обстріл, евакуювати пораненого з прострілюваної ділянки.

Пам’ятайте, що левову частину втрат Об’єднаних сил становлять саме жертви снайперів. Тож будьте пильними, обережними і бережіть себе!

Читайте також:
Заради “1+”. Як виглядає полювання снайпера в зоні АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна