Побиття журналіста Кужельного праворадикалами: Білецький приніс вибачення, поліція відкрила справу

доповнено

Після акції партії “Національний корпус” у Києві праворадикали побили фотокореспондента сайту “Букви” Олександра Кужельного, назвавши його “антифа” та принижуючи через вибілене волосся і сережки. Молодики почали бити журналіста, коли він відмовився видалити фото, зроблені на акції.

Про інцидент повідомило видання “Букви”, поширивши відео інциденту:

За фактом заподіяння тілесних ушкоджень журналісту Кужельному у зв’язку зі здійсненням ним професійної діяльності поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345-1 КК України (погроза або насильство щодо журналіста).

Процесуальне керівництво у цьому кримінальному провадженні здійснює Печерська окружна прокуратура, вона також взяла розслідування інциденту під свій контроль, розповіли в столичній поліції.

Водночас співзасновник “Букв” Петро Терентьєв повідомив, що лідер “Нацкорпусу” Андрій Білецький засудив напад на журналіста. Він зустрівся із Кужельним, перепросив та потиснув руку.

Андрій Білецький і Олександр Кужельний

Зі слів Білецького, “ці подонки (нападники) не мають відношення до “Азова” та “Нацкорпусу”.

У заяві “Національного корпусу” з цього приводу сказано: “…На даний момент нападники уже принесли вибачення журналісту, конфлікт вичерпано”.

“Ми просимо вибачення в Олександра, адже це відбулось на нашому заході, а отже, ми за нього і відповідаємо.
Запевняємо, що зробимо все, аби нападники понесли відповідальність за свої дії”, зазначено в заяві.

Варто зазначити, що це вже друге побиття журналіста Кужельного праворадикалами за останній місяць, коли той знімав вуличні акції.

Читайте також:
Справа Боленкова: апеляційний суд визнав видворення білоруського анархіста незаконним, праві й далі чинять тиск

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна