У Чорнобилі вперше дослідили фауну амфібій

 

У Чорнобильській зоні вперше дослідили фауну амфібій.

Про це повідомив Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник в п’ятницю, 13 серпня.

Зазначається, що ця група тварин представлена 11 видами хвостатих та безхвостих амфібій. Особливий інтерес представляє комплекс видів з озерної, ставкової жаби та їх гібриду (жаба їстівна).

“Ця невелика та специфічна група тварин. Ці гібриди – окрема лінія еволюції. Вони можуть підтримувати свою популяцію як самостійно, так і шляхом схрещування з “батьківським” видами. У різних місцях ці комплекси створюють специфічні комбінації генотипів, які перебувають у стані рівноваги”, – повідомили науковці й додали, що на українській частині зони відчуження таких досліджень досі не проводили.

Під час польових робіт оцінювався видовий склад тварин та відбирались зразки для їх генетичного аналізу.

Зазначається, щов експедицію ходили аспіранти Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна у співпраці з науковцями заповідника.

Читайте також:
У Чорнобилі фіксують розквіт популяції оленя благородного. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна