Російські окупанти розмістили поблизу Новоселівки артустановки, танки і БМП

 

Російсько-окупаційні війська, порушуючи вимоги щодо розміщення озброєння та військової техніки, розмістили на полігоні поблизу Новоселівки Донецької області артустановки, танки та БМП.

Про це в п’ятницю, 13 серпня, інформує пресслужба штабу ООС із посиланням на інформацію української сторони СЦКК.

“Окупанти продовжують нехтувати вимогами щодо розміщення озброєння та військової техніки, порушуючи як лінії відведення, так і розміщуючи її в зоні безпеки. Так, на непідконтрольних уряду територіях, на полігоні поблизу населеного пункту Новоселівка, з порушенням лінії відведення розміщені три одиниці самохідних артилерійських установок 2С1 та 15 одиниць танків, в районі безпеки – сім одиниць БМП”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, такі дії можуть свідчити про посилення підрозділів на лінії зіткнення з метою збільшення збройних провокацій та подальшого загострення ситуації.

У пресслужбі також повідомили, що російські окупаційні війська вчергове заборонили пересування команді Місії на блокпості поблизу населеного пункту Староласпа та затримали на пів години на блокпості біля Дебальцевого.

Крім того, у населеному пункті Нова Мар’ївка російські найманці відкрили вогонь зі стрілецької зброї (15 черг) по БПЛА СММ малого радіуса дії, про політ якого повідомлялося заздалегідь.

Ці факти вкотре засвідчують небажання представників незаконних збройних формувань РФ виконувати раніше досягнуті домовленості, наголосили в українській СЦКК.

Читайте також:
На Луганщині СБУ затримала агента російської воєнної розвідки. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна