На Луганщині СБУ затримала агента російської воєнної розвідки. ВІДЕО

 

У Луганській області контррозвідники Служби безпеки України виявили і затримали агента Головного розвідувального управління генерального штабу збройних сил Російської Федерації.

Про це інформує пресцентр СБУ в четвер, 12 серпня.

“Встановлено, що громадянин іноземної держави, який тимчасово проживає на території одного з регіонів України, за завданням представників спецслужби країни-агресора періодично виїжджав у район проведення ООС для збору розвідувальної інформації”, – йдеться в повідомленні.

За цю “роботу” він отримував грошову винагороду.

Російських “кураторів” цікавили відомості про задіяні в ООС новітні зразки зброї та військової техніки, місця дислокації, кількість особового складу підрозділів ЗСУ тощо.

Шпигуна затримано на “гарячому” під час передачі відомостей військового характеру представнику спецслужб РФ електронними каналами зв’язку.

Наразі зловмисника затримано, йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України. За рішенням суду його взяли під варту.

Вирішується питання про оголошення підозри за ч. 1 ст. 114 (шпигунство) КК України.

Читайте також:
На Донеччині ексвійськовий ЗСУ отримав 6 років ув’язнення за шпигунство на користь бойовиків “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна