В Австрії демонтують меморіал розстріляним солдатам, що виявились членами “Ваффен СС”

 

В австрійському місті Імст демонтують меморіал, присвячений трьом солдатам, які були членами “Ваффен-СС” під час Другої світової війни.

Про це інформує сайт ORF у п’ятницю, 13 серпня.

Мер Імста Штефан Вейратер підтвердив, що муніципальні працівники демонтують пам’ятник.

Меморіал був споруджений в 1970-х роках у пам’ять про трьох чоловіків, які, як вважалося, були страчені американськими військовими 19 травня 1945 року, більше ніж через тиждень після капітуляції нацистської Німеччини.

Стурбовані частими візитами ультраправих до меморіалу мешканці пізніше з’ясували, що насправді чоловіки були членами “Ваффен СС” – бойових формувань, які здійснили незліченну кількість військових злочинів і активно брали участь в роботі концентраційних таборів і таборів смерті під час Голокосту.

Влада міста тепер хоче провести додаткове дослідження обставин смерті чоловіків та вивчити історію нацистської діяльності та їх жертв в регіоні.

Читайте також:
Росія постійно прагне переписати історію, – президент Литви

“Млин Гітлера”. У Німеччині виставили на аукціон унікальну шифрувальну машину нацистів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна