За добу на фронті один український воїн загинув, двоє поранені

 

Унаслідок бойових дій 10 серпня один український воїн загинув, двоє отримали поранення.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в ранковому зведенні пресцентру штабу Об’єднаних сил 11 серпня.

“В результаті ворожих обстрілів троє військових дістали вогнепальні осколкові поранення. Один поранений помер у шпиталі. Два інших воїна – перебувають у медичному закладі, їхній стан – задовільний”, – сказано в повідомленні.

Командування Об’єднаних сил висловило щирі співчуття рідним і близьким загиблого.

Напередодні про трьох поранених інформував пресцентр оперативно-тактичного угруповання “Схід”, яке контролює Донецький напрямок. Один із поранених був у важкому стані.

У ранковому зведенні також сказано, що протягом минулої доби, 10 серпня, в районі проведення операції Об’єднаних сил, зафіксовано 16 порушень режиму припинення вогню.

Поблизу ВОДЯНОГО, що на Приазов’ї, окупанти тричі обстрілювали позиції наших захисників, застосовуючи артилерійські системи калібру 122-мм, міномети 82-го калібру та стрілецьку зброю.

Також з артилерійських систем калібру 122-мм та мінометів 82-го калібру російські найманці вчиняли обстріл населеного пункту ВОДЯНЕ, зруйнувавши приватні домоволодіння. Постраждалих серед цивільного населення немає.

У напрямку НЕВЕЛЬСЬКОГО ворог відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Неподалік МАР’ЇНКИ російські найманці обстрілювали українські позиції з протитанкових ракетних комплексів.

Біля НЬЮ-ЙОРКА ворог двічі здійснював обстріли з артилерійських систем калібру 122-мм і мінометів 120-го калібру.

У районі населеного пункту КАТЕРИНІВКА російські окупанти двічі обстрілювали українські позиції з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У напрямку селища ПІСКИ ворог двічі відкривав вогонь зі станкових протитанкових і підствольних гранатометів.

Поблизу НОВООЛЕКСАНДРІВКИ збройні формування Російської Федерації двічі обстрілювали позиції наших захисників з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Біля ЛУГАНСЬКОГО ворог вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

Неподалік НОВОЛУГАНСЬКОГО противник застосовував автоматичні станкові гранатомети.

“На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь.
Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм”, – сказано в повідомленні.

Станом на сьому годину ранку з початку доби 11 серпня зафіксоване одне порушення режиму припинення вогню. Біля НОВОМИХАЙЛІВКИ російські окупанти застосували артилерійські системи калібру 122-мм.
Бойових втрат серед наших захисників немає.

За даними “Новинарні“, загиблий 10 серпня – друга бойова втрата ЗСУ з початку місяця.

Читайте також:
Від обстрілу з ПТРК під Донецьком загинув молодший сержант Ярослав Семеняка із Сумщини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна