У Хаджибейському лимані масово загинула риба та креветки

 

Масовий мор риби та креветок зафіксували у Хаджибейському лимані на Одещині, їхні трупи винесло на берег, де під палючим сонцем почали розкладатися.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Зазначається, що в цьому районі напередодні пройшли рясні дощі, після чого вдарила спека. Всі ці фактори сприяли різкому росту та цвітінню водоростей, через що рівень кисню у воді знизився до небезпечного рівня.

“В результаті спочатку загинули креветки, а слідом й риба. Їх трупи винесло хвилями на берег, де під палючим сонцем вони почали розкладатися, через що в окрузі стояв неймовірний сморід”, – повідомили журналісти.

За словами місцевих жителів, вода в лимані вже почала охолоджуватися, а залишки мертвих його мешканців опустилися на дно. В результаті неприємний запах майже розсіявся.

Читайте також:
Після окупації Криму російський видобуток риби в Чорному морі зріс від 4 до 20 разів, – аналітики

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна