Ткаченко жорстко відреагував на дрифт у центрі Києва. В авто була реперка Alyona Alyona і чемпіон України

 

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко звернувся до Нацполіції та КМДА ретельно розслідувати рекламні екстремальні зйомки на Софійській площі навкруги пам’ятника Богдану Хмельницькому.

Про це він написав у своєму телеграмі у вівторок, 10 серпня.

“Багато хто вже бачив відео екстремального водіння на Софійській площі навкруги пам’ятника Богдану Хмельницькому. Я навіть не намагаюся уявити, щоб хтось у світі дозволив собі влаштовувати такий дрифт у підтвердженій буферній зоні ЮНЕСКО. І тут навіть справа не в засміченій бруківці, яку добре, що вже відмивають. А в, по-перше, жахливому, неналежному ставленні до нашої культури. По-друге, ставленні до безпеки людей довкола. І, по-третє, до законодавства України, адже дозволів на це не давало ані наше міністерство, ані заповідник «Софія Київська». Уявіть собі таке, наприклад, у Ватикані – на площі Святого Петра. Або перед собором Нотр-Дам де Парі. Впевнений, усі учасники перегонів, як і організатори рекламних зйомок, були б або покарані, або б заплатили штрафи”, – написав Ткаченко.

Він зазначив, що звернувся до Нацполіції та КМДА із проханням про розслідування. У МКІП також з’ясовують, як взагалі це стало можливим.

“Також очевидно, що це є приводом, щоб наше міністерство мало важелі накладати штрафи або заборону, якщо таке відбуватиметься біля історичних пам’яток”, – додав міністр.

Компанія Red Bull UA опублікувала у сторіз в інстаграмі фото та відео зі скандальних зйомок на Софійській площі: в машинах, які дрифтували, перебували реперка Alyona Alyona та чемпіон України із дрифтингу Олександр Гринчук.

Окрім того, за кермом начебто перебував один із найвідоміших зірок дрифтингу – Конор Шанахан. Ірландський спортсмен начебто спеціально для зйомок приїхав до Києва.

Читайте також:
На Софійській площі авто влаштували дрифт: КМДА поскаржилась до поліції. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна