Художник Олександр Ройтбурд помер від раку

 

Помер відомий український художник, директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд.

Про це повідомляють користувачі соцмереж. Інформацію про смерть художника підтвердили в самій установі у коментарі “Обозревателю“.

Зазначається, що смерть 59-річного митця настала в ніч на неділю, 8 серпня.

Відомо, що в останні роки життя у художника були проблеми зі здоров’ям. Народний депутат України Микола Княжицький зазначає, що Олександр Ройтбурд мав онкохворобу.

“Помер Олександр Ройтбурд. Онкологія. Світла пам’ять. Великий художник, чоловік, який вмів рости і любив мистецтво і Україну. Співчуття близьким”, – написав у фейсбуці Микола Княжицький, який раніше був головою Комітету Верховної Ради з питань культури.

В останньому інтерв’ю виданню “Бабель” Олександр Ройтбурд розповідав, що він погано спить і ходить. На фото було помітно, що він сильно схуд і змінився зовні.

Біографічна довідка

Він народився в Одесі 14 жовтня 1961 року. Закінчив художньо-графічний факультет Одеського педагогічного інституту. Жив і працював як в рідному місті, так і в Києві.

У 2018 він став одним із тих, хто підтримав відкритого листа діячів культури до режисера Олега Сенцова, який тоді перебував в ув’язненні в Росії.

Про смерть Ройтбурда вранці 8 серпня пише і Сенцов.

Читайте також:
Помер Євген Марчук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна