Євросоюз очікує від України скасування практики видачі двох дійсних закордонних паспортів

 

В Європейському Союзі закликали Україну скасувати для громадян можливість мати одночасно два чинні паспорти для виїзду за кордон.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це йдеться у четвертому звіті Єврокомісії в рамках механізму призупинення безвізових режимів.

Зокрема, у звіті зазначається, що Польща ідентифікувала громадян України, які мають більше одного законно оформленого паспорта, іноді зі зміненими особистими даними, які могли би дозволити їм залишатися в ЄС за межами обмеження 90 днів у будь-який 180-денний період.

Тому в ЄС очікують, що Україна не тільки припинить видавати два чинні паспорти для виїзду за кордон, а й скасує чинність вже виданих додаткових документів.

“Скасувати можливість для громадян України мати одночасно більше одного дійсного паспорта; припинити видачу таких “додаткових” паспортів та скасувати чинність тих, які були видані” – йдеться в тексті рекомендації Єврокомісії для України.

Читайте також:
Українські COVID-сертифікати з “Дії” пройшли техоцінку в Євросоюзі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна