Українські COVID-сертифікати з “Дії” пройшли техоцінку в Євросоюзі

 

Українські COVID-сертифікати в додатку “Дія” успішно пройшли технічну оцінку в Європейському Союзі.

Про це в середу, 4 серпня, написав віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в телеграмі.

“Сьогодні COVID-сертифікати в “Дії” успішно пройшли технічну оцінку в ЄС. На крок ближче до визнання наших COVID-документів в Європі”, – повідомив він.

За словами Федорова, технічна команда ЄС високо оцінила терміни реалізації, точність і відповідність наших документів вимогам ЄС, а саме EU Digital COVID Certificate Єврокомісії.

“Останній крок – політична частина взаємовизнання, а саме узгодження від Єврокомісії і підписання відповідного меморандуму”, – пояснив міністр.

Розробкою і технічною реалізацією COVID-сертифікатів спільно займаються команди Мінцифри, Міністерство охорони здоров’я, Національна служба здоров’я України, Міністерство закордонних справ, Держприкордонслужба України.

Читайте також:
“Ковідний” сертифікат чи міжнародне свідоцтво про вакцинацію: в чому різниця і як отримати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна