Українські спецпризначенці два тижні тренувалися на островах Майському, Березані й Тендрівській косі. ФОТО, ВІДЕО

 

Протягом двох тижнів на унікальних природних та урбаністичних об’єктах у відкритому морі – островах Первомайський, Березань та Тендрівській косі – спецпризначенці різних підрозділів відпрацьовувадли водолазну та спеціальну підготовку.

Про це у вівторок, 3 серпня, повідомив пресцентр Державної прикордонної служби.

Зазначається, що до маневрів залучалися спецпідрозділи:

  • Морської охорони Держприкордонслужби;
  • Військово-Морських Сил;
  • Сил Спеціальних Операцій Збройних Сил;
  • Національної гвардії;
  • поліцейського «КОРДу»;
  • Державного бюро розслідувань;
  • Управління державної охорони України.

“Специ” відпрацьовували спеціальні вправи водолазної та спеціальної підготовки.

Фото: пресцентр ДПСУ

“Дії підрозділу під час виникнення нестандартної ситуації поблизу місця дислокації; проведення силового тренування круговим способом; плавання на 500 і 1000 метрів; надання першої допомоги аварійному водолазу; водолазні спуски і роботи на малих та середніх глибинах; підводне орієнтування та зв’язок; обстеження підводної частини корпусу затонулого судна в особливих умовах, вночі – далеко не повний перелік тем занять, які відпрацьовувалися і в теорії, і на практиці”, – інформують у пресцентрі ДПСУ.

Фото: пресцентр ДПСУ

Вперше збори проводились одразу в трьох різних локаціях.

“Підводні спуски проводилися біля островів Первомайський та Березань, а також в районах Тендрівської й Кінбурнської кіс. Занурення біля Первомайського відбувалися в умовах обмеженої, а іноді фактично нульової видимості. Штучний острів, утворений як стратегічна перешкода на шляху до Дніпро-Бузького лиману, сприяє накопиченню додаткової каламуті у прибережних водах. На відповідних тренуваннях ми спеціально заклеюємо свої маски, аби мати досвід роботи «наосліп», а тут все відбувалося в реальних умовах і це дуже корисний досвід для нас. А підводна частина навколо острову Березань переважно скеляста, з величезними валунами – в таких умовах ми тренувалися вперше, тому набуття практики пошукових робіт саме там важко переоцінити”, – зазначає командир відділу спеціальних дій Одеського загону.

Під час спусків з гелікоптера військові відпрацьовували навички безпарашутного десантування у воду штурмовим способом та на суходолі – за допомогою системи “адаптер” й з використанням спеціальних спускових пристроїв. Спуски на суші відпрацьовано як одиночні, так і групові.

Фото: пресцентр ДПСУ

Відпрацьовуючи практичні стрільби з борту штатного спеціалізованого малого катера “Бріг”, моряки-прикордонники відточували вогонь по морській цілі, переслідування та вогонь по судну-порушнику, що втікає, висадку групи на необладнане узбережжя.

Читайте також:
Острів Майський: як штучний насип у Чорному морі став базою “морських котиків” ССО ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна