У Львові шістьох патрульних ув’язнили на вісім років

 

Галицький районний суд Львова ув’язнив до 8 років позбавлення волі шістьох патрульних поліцейських за перевищення службових повноважень, внаслідок чого помер 22-річний львів’янин.

Відповідне рішення суд ухвалив у вівторок, 3 серпня, передає УНІАН.

Суд визнав поліцейських підрозділу тактико-оперативного реагування (ТОР) Олександра Демчину, Назарія Андрушківа, Станіслава Гетьмана, Степана Дороша, Дмитра Леськіва та Олега Устіяновського винними у перевищенні службових повноважень, вчиненому групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 265 ККУ).

Усіх підсудних позбавили спеціального звання “лейтенант поліції2 і заборонили займати певні посади протягом трьох років. Крім того, суд постановив стягнути з державного бюджету на користь родичів загиблого понад 4 млн гривень компенсації.

Зазначається, що подія сталася у лютому 2018 року. Тоді працівники підрозділу ТОР виявили у одного з відвідувачів грального закладу пакет, у якому було 2,3 грами канабісу. Юнак заховав пакетик у роті. Поліцейські затримали юнака і просили його виплюнути пакетик. Але відвідувач ковтнув його і помер.

Поліцейські намагалися його реанімувати, надавали першу медичну допомогу, непрямий масаж серця та це не допомогло.

При цьому суд встановив, що поліцейські неправомірно застосували фізичну силу до постраждалого, вдягли на нього пластикові наручники-стяжки, чим позбавили його можливості надати собі допомогу самостійно та сприяли його удушенню.

Поліцейські не визнали свою провину і будуть подавати апеляцію.

Читайте також:
У Києві винесли вирок жителю Херсонщини, який вчинив грабіж у формі поліції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна