У Києві винесли вирок жителю Херсонщини, який вчинив грабіж у формі поліції

 

Печерський райсуд Києва визнав винним у пограбуванні із застосуванням насильства мешканця Херсонської області, який використовував форму працівника поліції, та засудив його до 5,7 року позбавлення волі.

Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 25 лютого, повідомила пресслужба прокуратури міста Києва.

Згідно з матеріалами слідства, в липні 2018 року обвинувачений, раніше неодноразово судимий за вчинення злочинів проти власності, домовився зі спільником про вчинення грабежу в Києві під виглядом правоохоронців.

“Реалізуючи злочинний умисел, зловмисники вдягнули одяг чорного кольору, візуально схожий на форму працівників поліції, та придбали балончики зі сльозогінним газом.
Перебуваючи біля будівлі Національного палацу мистецтв «Україна» на вул. Великій Васильківській, нападники побачили двох студентів. Представившись працівниками поліції, вказані особи повідомили молодикам, що підозрюють їх у вчиненні «злочину», та змусили викласти усі цінні речі для перевірки. Перелякані студенти виклали два мобільні телефони, ноутбук та гаманець із грішми. У цей час зловмисники вихопили з кишень балончики зі сльозогінним газом, забризкали ним обличчя потерпілих та втекли, підхопивши цінні речі”, – розповіли в прокуратурі.

Вироком Печерського районного суду одного з учасників нападу визнано винним за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчинений за попередньою змовою групою осіб) та засуджено до 5 років 7 місяців позбавлення волі.

Особу спільника також встановлено, наразі він перебуває у розшуку.

Читайте також:
Суд арештував бойовика “ДНР”, який стріляв у поліцейських в Києві

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна