Мешканці ОРДЛО можуть стати “піддослідними кроликами” для випробування нової російської вакцини, – розвідка

 

Мешканці тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей можуть стати “піддослідними кроликами” для випробування нового варіанту російської вакцини Sputnik Light.

Про це інформує пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

“Провівши на тимчасово окупованих територіях України агітаційну кампанію з вакцинації препаратом Sputnik V, Російська Федерація насправді використовує там не цю вакцину, а її однокомпонентного двійника Sputnik Light, тим самим вводячи людей в оману”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Sputnik Light, розроблена на основі вакцини Sputnik V, не отримала погодження для використання від Європейського агентства з лікарняних виробів (ЕМА) та Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

“Жителі ОРДЛО можуть стати банально “піддослідними кроликами” для російських фармацевтів, які випробовують на них новий варіант своєї вакцини Sputnik Light, перш ніж запропонувати її росіянам. Якщо двокомпонентна російська вакцина Sputnik V має цілу низку побічних ефектів, виникає питання, скільки таких ефектів має її однокомпонентний нащадок. Ймовірно, їхня кількість значно більша”, – наголосили в пресслужбі ГУР МОУ.

Після випробувань Росія не нестиме жодної відповідальності за загибель чи хвороби людей на окупованих територіях Донбасу, тоді як результат випробувань на громадянах Росії повністю ляже на плечі російських фармацевтів.

Читайте також:
ВООЗ виявила порушення на заводі з виробництва Sputnik V

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна