Суд арештував чиновника Міноборони, якого підозрюють у вимаганні $1 млн за тендер

 

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту з альтернативою внесення 10 млн грн застави голові Південного управління капітального будівництва Міністерства оборони, підозрюваного у вимаганні мільйона доларів хабаря від забудовника за перемогу в тендері зі спорудження житла для військовослужбовців в Одесі.

Про це в п’ятницю, 30 липня, повідомляє “Укрінформ”.

“Слідча суддя Христина Константинова розглянула і частково задовольнила клопотання офісу генерального прокурора стосовно обрання запобіжного заходу в вигляді 60 діб тримання під вартою щодо посадовця Міноборони, підозрюваного у вчиненні злочину за ознаками ч. 1 ст. 14 та ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України”, – йдеться в повідомленні.

Суд санкціонував взяття підозрюваного під варту терміном до 23 вересня з альтернативою внесення застави в розмірі 10 млн грн, що становить 4 203 прожиткові мінімуми для працездатних осіб.

Суд вирішив перенести на пізніший термін розгляд клопотання прокурора офісу генерального прокурора Олександра Альохіна про відсторонення підозрюваного від посади начальника Південного управління капітального будівництва Міноборони.

Читайте також:
У Львові на хабарі викрили керівництво одного зі стратегічних підприємств Міноборони, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна