Кількість незаконних затримань в окупованому Криму зросла втричі, – Україна в ОБСЄ

 

Упродовж шести місяців 2021 року кількість незаконних затримань в тимчасово окупованому Криму зросла до 156. Це – втричі більше за відповідний показник торік.

Про це наголосив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер, 29 липня, передає “Укрінформ”.

“За даними, зібраними неурядовою організацією “Кримськотатарський ресурсний центр”, у першій половині 2021 року кількість незаконних обшуків, проведених російськими окупантами у будинках жителів Криму, досягла 33 проти 23 у першій половині 2020 року. Кількість незаконних затримань зросла ще більше – з 48 до 156, порівняно з аналогічним періодом минулого року”, – поінформував іноземних колег український посол.

Він повідомив, що висунуті проти цих людей обвинувачення “ґрунтувалися, насамперед, на твердженнях про приналежність їх до заборонених у Росії організацій, заперечення примусового призову на військову службу, так званого “тероризму” або навіть “державної зради”.

“Ми рішуче засуджуємо політику Росії примусити замовчати голоси незгідних у тимчасово окупованих районах України. Нагадуємо російській стороні, що місцеве цивільне населення захищене нормами міжнародного гуманітарного права. Настав час, щоб Росія нарешті їх вивчила”, – заявив Цимбалюк.

Читайте також:
Церкви, некрополь і скіфське городище: росіяни в окупованому Криму знищили сотні тисяч артефактів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна