На Прикарпатті літак упав на будинок, четверо загиблих. ФОТО, ВІДЕО

доповнено

Близько 13:40 у середу, 28 липня, біля села Шепарівці Коломийського району Івано-Франківської області на приватний житловий будинок впав легкомоторний спортивний літак WT-10 Advantic.

Про це інформує пресслужба ГУ ДСНС у Івано-Франківській області.

Після падіння літак загорівся, внаслідок події загинули чотири людини.

У авіакатастрофі загинув професійний льотчик, інструктор та співвласник аеродрому малої авіації у Коломиї Ігор Табанюк, а також троє хасидів – громадяни США.

Як пише місцеве видання “Курс”, іноземці з групою туристів приїхали на Прикарпаття на відпочинок.

 

“О 13:58 пожежу локалізували на площі ста квадратних метрів. О 14:47 – ліквідували. Всього від ДСНС до ліквідації наслідків події залучено 36 чоловік особового складу та вісім одиниць техніки”, – зазначили в пресслужбі відомства.

Загиблий Ігор Табанюк – професійний льотчик, голова громадської організації “Прикарпатська дитячо-юнацька спортивна асоціація малої авіації”, яка займається розвитком коломийського летовища малої авіації.

Він 40 років тому здійснив свій перший політ та розвивав малу авіацію в Коломиї. Син військового пілота, народився в Узбекистані, закінчив Чернігівське вище військове авіаційне училищі.

Після закінчення училища за розподілом потрапив у Чортків, звідти у Мукачеве і тоді у Коломию. Там пробув чотири роки, далі працював в Угорщині та Азербайджані.

У 1992-му році повернувся у Коломию, де почав службу і залишився мешкати.

У 2010-му році Табанюк почав працювати над створенням аеродрому у Коломиї – заснував ГО “Прикарпатська дитячо-юнацька спортивна асоціація малої авіації” та авіаклуб “Авіаколо”.

У 2013 році у авіакатастрофі загинув молодший син Ігоря Табанюка – полетів замість батька на перевірку літака. У інтерв’ю ЗМІ Ігор Табанюк тоді говорив: “Син забрав мою смерть”.

Читайте також:
На Миколаївщині впав вертоліт, двоє загиблих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна