Естонія літаком ВПС відправила для військових ЗСУ понад 50 тис. доз вакцини AstraZeneca

 

До України з Естонії в середу, 28 липня, відправили партію гуманітарної допомоги, що складається з 52 800 доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca.

Про це інформує портал ERR.

Вакцину відправили літаком ВПС Естонії PZL M28 Skytruck, що вилетів із аеродрому Емарі.

Відправлений препарат буде в основному використана для імунізації військовослужбовців резерву в Україні, якій Естонія, відповідно до рішення уряду, пожертвує загалом 200 000 доз вакцини AstraZeneca.

З них 52 800 доз надаються в рамках двосторонньої допомоги, а решта – через механізм розподілу вакцин Європейського союзу.

Наступні дози вакцини для України будуть виготовлені відповідно до графіка виробництва на цей рік, спочатку складеного для Естонії.

“Цей крок сприятиме обмеженню поширення пандемії в нашому регіоні, дозволивши Україні більше зосередиться на вирішенні політичних та економічних викликів”, – сказала міністерка закордонних справ Естонії Ева-Марія Лійметс.

“Ніхто не буде захищений від цього важкого захворювання, поки у всьому світі не буде досягнутий достатній рівень вакцинації. З цієї причини Естонія разом з іншими державами ЄС робить внесок в глобальний прогрес вакцинації. Чим більше людей в світі будуть вакциновані, тим менше шанс на появу нових штамів і їх довгострокове поширення “, – зазначив міністр здоров’я і праці Естонії Танель Кійк.

Розподіл вакцин у вигляді гуманітарної допомоги спільно координують міністерства соціальних справ, закордонних справ і оборони, а також департамент здоров’я.

Читайте також:
“Донецьк і Луганськ – це Україна”: прем’єрка Естонії Каллас відвідала КПВВ у Станиці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна