Верховна Рада змінила підпорядкування Нацгвардії

 

Верховна Рада проголосувала за зміни до закону про Національну гвардію щодо повноважень Міноборони та Головнокомандувача ЗС України, які стосуються підпорядкування Нацгвардії.

Відповідні зміни будуть внесені після набуття чинності Законом “Про основи національного спротиву”, що був прийнятий 16 липня, і наразі очікує підпису президента, пише видання Ukrainian Military Pages.

Зокрема втратить чинність положення статті 6-1 Закону України “Про Національну гвардію України”, згідно з якою під час дії воєнного стану Національна гвардія України для виконання завдань з оборони держави підпорядковується Міністерству оборони України.

Нове положення цієї статті передбачатиме, що з настанням особливого періоду* (а не воєнного стану як передбачено зараз) Національна гвардія України для виконання завдань з оборони держави приводиться в готовність до виконання завдань за призначенням і підпорядковується Головнокомандувачу Збройних сил України, крім військових частин (підрозділів), які здійснюють конвоювання та охорону дипломатичних представництв.

Військово-політичне та адміністративне керівництво Національною гвардією України й надалі здійснюватиме Міністр внутрішніх справ України.

Також після набуття чинності законом про основи національного спротиву у законі про Національну гвардію будуть уточнені інші повноваження Міністерства оборони, а частину повноважень передадуть Головнокомандувачу Збройних сил України.

Читайте також:
Разумков підписав закон про національний спротив та збільшення чисельності ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна