Разумков підписав закон про національний спротив та збільшення чисельності ЗСУ

 

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон “Про основи національного спротиву” (№5557), ініційований президентом України Володимиром Зеленським.

Наразі документ скерували на підпис президенту. Про це свідчать дані у картці закону на сайті парламенту.

Цілями документу є визначення правових та організаційних засад національного спротиву, основ його підготовки та ведення, завдань і повноважень сил безпеки та сил оборони з питань національного спротиву.

Згідно з текстом закону, національний спротив – це комплекс заходів, які організовуються та здійснюються з метою сприяння обороні України шляхом максимально широкого залучення українців до дій, спрямованих на забезпечення воєнної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності держави, стримування і відсіч агресії та завдання противнику неприйнятних втрат, з огляду на які він буде змушений припинити збройну агресію проти України.

Метою національного спротиву є підвищення обороноздатності держави, надання обороні України всеохоплюючого характеру, сприяння забезпеченню готовності громадян України до національного спротиву.

Окрім цього, Голова ВР підписав закон “Про внесення зміни до статті 1 Закону України “Про чисельність Збройних Сил України” щодо збільшення чисельності Збройних Сил України у зв’язку із прийняттям Закону України “Про основи національного спротиву” (№5558) та направив його на підпис Президенту. Документ передбачає збільшення чисельності ЗСУ на 11 тисяч військовослужбовців. Таким чином чисельність ЗСУ становитиме 261 тисячу осіб.

Читайте також:
Рада ухвалила закон про національний спротив і збільшила чисельність ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна