В Києві затримали радницю ректора приватного університету за торгівлю дипломами

 

Служба безпеки України викрила радницю ректора одного з приватних київських вищих навчальних закладів на продажі дипломів студентам, яких раніше відрахували.

Про це інформує пресцентр СБУ.

Зазначається, що посадовиця налагодила корупційний механізм отримання грошей від здобувачів вищої освіти.

За хабарі вона обіцяла раніше відрахованим студентам посприяти в поновленні у навчальному закладі і одержанні випускних дипломів поза встановленими вимогами навчальної програми.

Вартість її послуг стартувала від 1,5 тис. доларів.

Радницю ректора приватного університету затримали під час одержання чергової частини хабара.

Загалом працівники СБУ задокументували кілька фактів отримання радницею ректора грошей за дипломи від відрахованих студентів.

Наразі затриманій посадовиці приватного вишу повідомили про підозру в підкупі службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу. Також СБУ проводить слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до організації протиправної схеми.

Читайте також:
Кандидат наук з УКУ спалив диплом та відмовився від звання на знак протесту проти Киви-науковця

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна