Таран переповів деталі будівництва першого корвету класу ADA для ВМС України

 

У Турецькій Республіці з “чітким дотриманням графіку” триває будівництво першого корвету класу ADA проєкту MILGEM для Військово-Морських сил України.
Роботи розпочалися у січні 2021 року за участі українських фахівців. На сьогодні завершено нарізку сталі та зварено частину шести відсіків, далі відбуватиметься формування кілю.

Про це повідомив у вівторок, 27 липня, міністр оборони України Андрій Таран. 

З його слів, будівництво корабля відбувається за формулою 50 на 50, що передбачає завершення виготовлення корвету на одному вітчизняних підприємств за підтримки турецьких партнерів.

“Із турецькою стороною була досягнута домовленість, що корпус першого корвета побудують у Туреччині, а оснащення, встановлення озброєння та доведення до повної готовності відбудеться в Україні. Особливістю контракту є поетапна передача українській стороні технологій будівництва кораблів цього класу. Усі наступні корвети класу ADA будуть побудовані виключно на українських потужностях. Ці бойові кораблі у перспективі значно посилять оборону України в Азово-Чорноморському регіоні та дозволять бути взаємосумісними з державами-членами НАТО”, – так вважає Андрій Таран.

У Міноборони очікують, що новий корвет на комплекс ходових та державних випробувань вийде у 2023 році. 

У МОУ також довідковл повідомили, що бойові кораблі проєкту MILGEM прийняті на озброєння Збройних сил Турецької Республіки та мають успішний досвід виконання бойових завдань в акваторіях Середземного та Чорного морів.

“Системи озброєння кораблів дозволять ефективно вражати надводні та підводні цілі. Корвети передбачають захист від високоточних ракет, оснащені сучасними засобами радіо- та гідролокації а також системою протиповітряної оборони”, – підсумували в пресслужбі МОУ.

Читайте також:
Російську армаду в Чорному морі переможуть не корвети ВМСУ, а комплексні нелінійні рішення, – Чмут

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна