До Харкова евакуювали двох військовослужбовиць, поранених на фронті. Одна – у важкому стані

 

До шпиталю в Харкові 27 липня доправили з Донеччини двох поранених жінок-військовослужбовців, одна з них перебуває в тяжкому стані.

Про це повідомив на брифінгу провідний хірург Військово-медичного клінічного центру Північного регіону Сергій Шипілов.

“Сьогодні відбулася аеромедична евакуація двох військовослужбовців-жінок, які отримали вогнепальні осколкові поранення вчора на Донеччині. Кваліфікована допомога була надана на етапі військового мобільного госпіталю. У нас проведено додаткове обстеження. Одна жінка у стабільно важкому стані, вона отримала торако-обдомінальне поранення (яке одночасно вражає грудну клітку та черевну порожнину – Н.) з ушкодженням діафрагми, тонкої, товстої кишки, з наявністю металевого осколка в ділянці хребта”, – розповів хірург, якого цитує “Укрінформ”.

Він додав, що торако-обдомінальне поранення має ризики багатьох ускладнень, і наразі дії медиків спрямовані на те, щоб їх уникнути чи мінімізувати.

За словами Шипілова, у Харкові 51-річній пораненій вже провели одну етапну операцію, усунули залишки внутрішньої кровотечі, також нейрохірурги планують видалення осколка з хребта.

Відомо, що військова перебуває на службі вже більше 5 років.

“Друга жінка – в стані середньої важкості. Вона отримала непроникаюче вогнепальне поранення живота, а також поранення правої кінцівки. Вона отримує консервативне медикаментозне лікування”, – повідомив лікар.

За його інформацією, жінці 47 років, у лавах ЗСУ вона півтора року.

Обидві поранені родом з Сумщини, служать в одній бригаді за контрактом.

Від початку липня, уточнив Шипілов, до харківського шпиталю доправили з передової 10 поранених і 8 травмованих військовослужбовців, наразі на лікуванні перебувають 9 поранених, 3 травмованих і більше 20-и хворих із зони ООС.

Як інформувала “Новинарня“, 26 липня унаслідок атаки окупантів по позиціях Збройних сил України в районі проведення ООС чотири військовослужбовці отримали уламкові поранення, ще троє – бойові травмування. З них п’ятеро – жінки.
Йдеться про подію в районі селища Піски під Донецьком у районі відповідальності конотопської 58-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ імені гетьмана Івана Виговського. Ворог розбив командно-спостережний пункт батальйону.

Читайте також:
Доба ООС: 15 порушень “режиму тиші” на обох напрямках, семеро військових отримали поранення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна