9-річного Данила на Житомирщині поранив офіцер ГУР, який уже мав два п’яні ексцеси зі зброєю, – ЗМІ

 

12 липня дев’ятирічного Данила Назарука на Житомирщині важко поранив офіцер з особливих доручень при начальнику Головного управління розвідки Міноборони полковник Олександр Остапенко.

Про це в соцмережі повідомив журналіст Юрій Бутусов.

Із посиланням на дані слідства він повідомив, що “43-річний полковник приїхав у гості до свого друга в Новоград-Волинський машиною, повною зброї, – автомати, протитанкові гранатомети, вибухівка, різні боєприпаси”.

Остапенко вживав спиртне й вирішив погратися із синами свого друга зі зброєю.

“Полковник витягнув магазин і дав свій пістолет дев’ятирічному Данилу, і той, граючись, навів на нього ствол. Офіцер вивернув руку дитини і різко тицьнув стволом у спину хлопчика – і тут пролунав постріл. У стволі був набій, але Остапенко свого пістолета не перевірив і зброї не розрядив. Данило дістав важке поранення. За його життя зараз борються лікарі “Охматдиту”, його стабілізували, але, по суті, дитину на все життя зробили інвалідом”, – пише Бутусов.

Він нагадав, що суд дивним чином обрав для ГУРівця як запобіжний захід лише домашній арешт.

За даними Бутусова, полковника Остапенка поважали товариші по службі, але “в цього нещасного випадку були системні передумови в поведінці офіцера”, які на суді не дістали оцінки.

Журналіст вказує, що “в Остапенка вже були інциденти із застосуванням зброї і алкоголю одночасно”.

“В Остапенка раніше було два випадки стрілянини та вживання алкоголю в Києві, про які повідомили керівництву ГУР. Але Остапенко мав повагу і реальні заслуги перед нашою країною, і службові розслідування полковника нічого не навчили, а його керівники не змогли пояснити йому дохідливо неприпустимість таких ігор зі зброєю”, – написав Бутусов.

“Цей урок мають почути всі, хто не розлучається зі зброєю. І це завдання керівництва силових структур”, – додаві він.

Читайте також:
За поранення дитини на Житомирщині підозрюваного військового відправили під домашній арешт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна