Головнокомандувач ЗСУ обговорив із Радою резервістів армійські збори

 

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак зустрівся з представниками Ради резервістів ЗСУ та підбив підсумки зборів резервістів.

Про це в суботу, 24 липня, повідомила пресслужба Генштабу.

У заході взяли участь члени Ради резервістів, командувачі Сухопутних, Десантно-штурмових військ та Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Резервісти поділилися власними враженнями щодо участі в цьогорічних зборах, відзначивши позитивну динаміку порівняно з минулорічними заходами. Також обговорили низку проблемних питань та можливі шляхи їхнього вирішення. Зокрема, акцентували увагу на організаційних аспектах, якості відбору потенційних резервістів, спеціальній та загальновійськовій підготовці, речовому забезпеченні, взаємодії з місцевими та державними органами влади, комунікації тощо.

“Найперше, хочу подякувати за ту вмотивованість і щирість, яка була зі сторони резервістів під час зборів. Я вдячний і за об’єктивну критику з вашого боку. Тим часом, хочу відзначити, що позитиву і конструктивності було значно більше, ніж проблемних моментів, які потребували невідкладного реагування. Це свідчить, що справа набуває поступового розвитку. Запровадити необхідні зміни і покращити підготовку резервістів – в наших з вами силах. Для цього ми й зустрілися”, – наголосив генерал-полковник Хомчак.

Учасники Ради резервістів ЗСУ на зустрічі з Русланом Хомчаком та командуванням родів військ ЗС України. Фото: пресслужба ГШ

Також головнокомандувач ЗСУ поінформував про основні положення нового закону “Про основи національного спротиву” щодо покращення служби у військовому резерві.

“Відповідно до цього законопроекту, командир бригади територіальної оборони повинен систематично організовувати заходи підготовки з визначеною категорією місцевого населення. Це вогнева, інженерна, топографічна та військово-медична підготовки. Відтак, коли ця система запрацює – на військову службу у резерві уже будуть йти належно підготовлені громадяни”, – зазначив Хомчак.

Ішлося про більш активне залучення Ради резервістів як до планування й організації зборів, так і для допомоги розвитку військового резерву в цілому.

Було порушено й питання участі резервістів у підготовці підрозділів територіальної оборони.

Читайте також:
“Навчання лайно, але мені сподобалося”: збори резервістів на Яворівському полігоні очима учасника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна