Люксембург пропонує виключити Угорщину з ЄС через референдум

 

Міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн вважає, що в Євросоюзі слід провести референдум щодо подальшого членства Угорщини.

Про це він сказав у коментарі німецькому виданню Der Spiegel, передає “Європейська правда”.

“Слід провести референдум в ЄС з питання про те, чи хочете ви терпіти Орбана в ЄС. Я переконаний, що результат буде – рішуче “ні”, – сказав Ассельборн.

“Тоді нескінченні дебати про численні процеси ЄС проти угорського уряду, включаючи процедуру статті 7 для позбавлення їх права голосу в ЄС, закінчилися б одним махом”, – додав керівник люксембурзької дипломатії.

Референдумів у масштабах ЄС поки не було, але, на думку Ассельборна, слід подумати про їх впровадження.

Як відомо, уряд Угорщини ініціював неоднозначний референдум про захист дітей на тлі вимог Європейського Союзу змінити недавні поправки до законів про освіту і захист дітей, пов’язані з забороною ЛГБТ-тематики.
Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн попередила Угорщину, що вона повинна скасувати закон, інакше їй загрожують серйозні санкції.
Законодавство, внесене консервативним прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, піддалося різкій критиці з боку лідерів ЄС на саміті минулого місяця. Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте закликав Будапешт поважати цінності толерантності ЄС або вийти з блоку.

Читайте також:
Угорщина єдина з держав ЄС відмовилася від нової угоди на вакцину Pfizer

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна