СБУ викликала міністра оборони РФ Шойгу для вручення підозри

 

Служба безпеки України викликає міністра оборони РФ Сергія Шойгу на 20 липня в Маріуполь для вручення підозри у створенні не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань, що призвело до загибелі людей.

Про це йдеться на сайті СБУ.

“Шойгу Сергій Кужугетович, 21.05.1955 року народження, уродженець міста Чадан Тувинської АРСР, проживаючий в м. Москва Російської Федерації, Вам необхідно з’явитись о 09 год. 00 хв. 20.07.2021 року в каб. №6 слідчого відділу 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь Донецької області) ГУ СБ України у Донецькій та Луганській області до слідчого Бутенка Т.А. … для вручення Вам письмового повідомлення про підозру у кримінальному провадженні … та проведення за Вашою участю слідчих (процесуальних) дій у даному кримінальному провадженні”, – йдеться в повідомленні спецслужби.

Кримінальне провадження, за яким хочуть вручити підозру Шойгу, відкрито 21 липня 2014 року за ч.3 ст.27, ч.5 ст.260 КК України (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань, що призвело до загибелі людей чи інших тяжких наслідків).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також:
Шойгу заявив про серійне виробництво бойових роботів у Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна