ДБР затримало двох співробітників СБУ, які напали на сумських прикордонників. Третій проходить як свідок

 

Працівники Державного бюро розслідувань затримали двох співробітників Служби безпеки України, які вчинили напад та забрали зброю у прикордонного наряду в Сумській області.

Про це в понеділок, 19 липня, повідомляє пресслужба ДБР.

Під час слідства встановлено, що в ніч на 18 липня прикордонний наряд у складі молодшого сержанта та солдата строкової служби здійснював чергування на автомобілі неподалік села Рясне Сумського району, коли їх побили троє інших чоловіків.

“До них о 01:30 ночі під’їхав інший автомобіль з трьома особами, з якого вийшли двоє людей та підійшли до прикордонників. Невідомі спровокували конфлікт, зав’язалася бійка, в результаті якої невідомі завдали прикордонникам декілька ударів кулаками, заволоділи двома автоматами АКС-74, 4 магазинами по 30 набоїв та поїхали у невідомому напрямку”, – йдеться у повідомленні.

Нападниками виявились співробітники СБ України.

Працівники ДБР затримали двох співробітників СБУ, третій – проходить як свідок.

Неподалік у кукурудзяному полі було виявлено два автомати прикордонників, а два магазини з набоями знайшли поблизу відділення інспекторів прикордонної служби “Славгород” відділу прикордонної служби “Краснопілля” Сумського прикордонного загону.

Тривають слідчі дії.

Як інформувала “Новинарня“, в неділю, 18 липня, стало відомо, що минулої ночі на прикордонний патруль з двох осіб на кордоні з Росією в Сумській області напали троє невідомих. Нападники заволоділи табельною зброєю прикордонників, яку вдалося повернути (чи вони її покинули). Прикордонників побили, вони в задовільному стані. Нападники втекли вглиб України. На місце події вирушив глава Держприкордонслужби.
Згодом ЗМІ встановили, що нападниками на прикордонників виявилися співробітники СБУ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна