ДБР відкрило провадження через рішення Верховного Суду щодо Тупицького

 

Державне бюро розслідувань за заявою громадської організації відкрило кримінальне провадження щодо можливого зловживання владою суддями Касаційного адмінсуду в складі Верховного Суду при винесенні рішення стосовно неправомірності указу президента про звільнення судді Конституційного Суду Олександра Тупицького.

Про це з посиланням на пресслужбу ДБР повідомляє “Укрінформ“.

“Слідчі Державного бюро розслідувань за заявою громадської організації зареєстрували провадження щодо зловживання владою суддями Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду”, – зазначили у відомстві.

Як повідомляється, 15 липня в ДБР надійшла заява від представника однієї з громадських організацій. Заявник просив внести до ЄРДР відомості щодо зловживання владою суддями у зв’язку зі скасуванням указу президента №124/2021, відповідно до якого було скасовано указ від 14.05.2013 року №256 “Про призначення О.Тупицького суддею Конституційного Суду України”.

Головне слідче управління ДБР внесло відомості до ЄРДР за попередньою кваліфікацією ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою чи службовим становищем).

Як писала “Новинарня“, Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду визнав незаконним указ президента Володимира Зеленського від 27 березня 2021 року, яким він скасував указ свого попередника Віктора Януковича про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного Суду.

У ВС обгрунтували своє рішення тим, що президент не має повноважень звільняти суддю КСУ.

Читайте також:
Рішення Верховного Суду щодо Тупицького – спроба зірвати судову реформу, – ОП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна