Монастирський зникне з інфополя на місяць та віддасть Прикордонну службу, – Арахамія

 

Новий міністр внутрішніх справ Денис Монастирський обмежить свою присутність в інформаційному полі протягом наступного місяця.

Про це заявив голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія в ефірі каналу “Україна24“.

“Він сьогодні (16 липня) мені сказав, що він вирішив умовно на місяць зникнути з інфополя, для того, щоб, по-перше, провести аудит того, що є, і вийти через місяць з пресконференцією, де він розкаже, чим він буде займатися, коли він бачить втілення якихось програм, щоб ми його потім як парламент могли контролювати”, – сказав Арахамія.

Він також заявив, що одним з головних завдань, що стоять перед Монастирським, є розділення Міністерства внутрішніх справ.

“У нас як у правлячої коаліції є план інституційний щодо отого, що такі великі міністерства треба розбивати на декілька інстанцій – Нацгвардія має бути роз’єднана з поліцією, і Прикордонна служба також. Одне з таких головних завдань, які будуть стояти перед міністром – це зробити розділення цих частин”, – сказав керівник фракції.

За його словами, Державну прикордонну службу “точно” заберуть з МВС, а щодо міграційної служби – “питання відкрите”.

Арахамія додав, що Аваков був проти такого розділення, і “ця дискусія тривала вже два роки”.

Читайте також:
Міністром внутрішніх справ призначили Дениса Монастирського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна