Ексголова Укрзалізниці Жмак вимагає майже ₴17 млн за моральну шкоду через звільнення

 

Колишній голова правління “Укрзалізниці” Володимир Жмак через суд вимагає майже 17 мільйонів гривень за моральну шкоду через звільнення та поновлення на посаді.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться у відповідній ухвалі суду Шевченківського районного суду міста Києва від 5 липня.

Згідно з текстом документу, позивач вимагає визнати незаконним наказ про припинення трудового договору та поновити його на посаді голови правління “Укрзалізниці”.

Позивач також оцінив моральну шкоду через звільнення з компанії у розмірі 16,8 млн грн. Крім цього, Жмак вимагає стягнути з “Укрзалізниці” середній заробіток за весь час вимушеного прогулу з дня звільнення до дня поновлення на посаді.

Відповідно до ухвали Шевченківського районного суду Києва, провадження у справі відкрито.

Підготовче засідання планується провести 16 серпня 2021 року.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів погодив припинення повноважень очільника “Укрзалізниці” Володимира Жмака в березні 2021 року.

Читайте також:
Голова Укрзалізниці Жмак поскаржився на зарплату в ₴625 тисяч на місяць

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна