Замість Монастирського: новим нардепом від “Слуги народу” може стати сумчанин Антон Швачко

 

Голова обласного секретаріату партії “Слуга народу” в Сумській області Антон Швачко може стати новим депутатом Верховної Ради замість Дениса Монастирського, якого в п’ятницю, 16 липня, призначили новим міністром внутрішніх справ.

До призначення в уряд Монастирський  був нардепом від “Слуги народу”, тому вільне місце в раді має зайняти той, хто йде наступним у списку цієї партії. Антон Швачко — під номером 139 “Слуги народу”, інформує Суспільне.

Відповідно до статті 105 Закону України “Про вибори народних депутатів” протягом шести днів Центральна виборча комісія своїм рішенням має визнати його народним депутатом або ж відмовити у цьому.

Що відомо про Антона Швачка

28-річний Антон Швачко отримав диплом бакалавра на факультеті харчових технологій Сумського національного аграрного університету. У 2017 році здобув диплом магістра за спеціальністю “Маркетолог” на факультеті економіки і менеджменту.

Як зазначається на сайті ЦВК, під час балотування на виборах він був безробітним. За словами нардепа від Сум Михайла Ананченка, Швачко є головою секретаріату обласного осередку партії “Слуга народу”.

Влітку 2019 року він брав участь у навчаннях народних депутатів у Трускавці на Львівщині.

Згідно з декларацією за 2018 рік єдиним джерелом доходу Швачка були 48 тисяч гривень від відчуження рухомого майна. Також він вказав, що має готівкою 2,5 млн гривень, 27 тисяч доларів, 15 тисяч євро та 2,8 млн гривень — на банківських рахунках. Також зазначається, що у 2018 році він придбав квартиру у Сумах вартістю 93 тисяч гривень (85,2 м кв.).

Читайте також:
Міністром внутрішніх справ призначили Дениса Монастирського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна