“Нема чорта і збс”: у Києві під МВС із фаєрами відсвяткували відставку Авакова. ВІДЕО

доповнено

Ввечері в четвер, 15 липня, біля будівлі міністерства внутрішніх справ у Києві “відсвяткували” відставку очільника цього відомства Арсена Авакова.

Раніше у соцмережах зʼявився анонс заходу під назвою “Ізгоняємо Авакова”, на який запросили прийти всіх охочих.

Як передає “Новинарня“, ще до початку акції під будівлю МВС прибули чимало правоохоронців. Спершу вони відмовлялися пропускати автомобіль організаторів із музикою, а також ретельно перевіряли всіх активістів.

Ті, хто прийшли “ізгоняти Авакова”, вимагали проведення реформи правоохоронних органів, а також називали першочерговим завданням нового міністра МВС реформування структури відомства.

“Я так розумію, що сьогодні зібралися “з дитинства за Арсена Борисовича”. Я теж розділяю ваше невтішне горе з приводу його відставки… Ми всі очікуємо, щоби в нас не було нагоди писати на схилах Дніпра: “Куди дзвонити, коли вбиває поліція?”. Ми не хочемо чути про репресії та фальсифікації, про вбивства людей поліціянтами. Нас усіх задовбали брехня і свавілля від правоохоронних органів. Ми чекаємо на справжню поліцію. Ту, якій ми будемо довіряти і роботою якої будемо пишатися. Поліцію, яка буде уособлювати принцип “закон для всіх”, а не переслідування за замовленням”, – сказала під час акції по телефону дитяча лікарка й волонтерка Юлія Кузьменко, що перебуває під домашнім арештом. Вона є обвинувачуваною у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

Один з організаторів акції, громадський активіст Сергій Стерненко наголосив, що “довго чекав, коли настане цей день” (відставка Авакова).

Скріншот із відео

“Я думаю штовхнути якийсь філософський спіч і нагадати, яким був чорт. Ким він є і залишається, і що ми будемо робити далі… Але зараз найважливіше: Аваков більше не міністр”, – сказав Стерненко.

“Всі, хто тут є, розуміють, хто є Арсен Аваков. Але я вам нагадаю: це – психічно хворий Кива в публічній політиці із нагородними пістолетами за поясом, це – зґвалтування в Кагарлику, це – вбивство у Кривому Озері, це – вбитий п’ятирічний Кирило Тлявов, це – мусорське свавілля. Арсен Аваков – це міліція під новою назвою і вивіскою, але зі старою гнилою сутністю”, – наголошує громадський активіст і додав, що “це так людина, яка мала пересісти з міністерського крісла на лаву підсудних”.

“Сьогодні ми радіємо, бо головний чорт країни залишив свою посаду. Це гарний привід зібратися тут, щоби не мітингувати, а порадіти. Тепер у нас є шанс, що реформа поліції таки відбудеться“,– заявила одна з організаторів акції Катерина Бутко.

Коли стемніло, учасники акції вже традиційно запалили фальшфаєри.

Фото: ФБ Сергій Стерненко

Як писала “Новинарня“, 13 липня впливовий міністр МВС Арсен Аваков написав заяву про відставку після 7,5 років роботи в міністерстві, за трьох президентів і чотирьох прем’єр-міністрів.
15 липня Верховна Рада проголосувала за відставку міністра Авакова.

Читайте також:
Зеленський пропонує Дениса Монастирського на посаду глави МВС. Той прокоментував

Стерненко: Я святкую, що чорт більше не на посаді. Якщо побиваєтесь за Аваковим – нам не по дорозі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна