Зеленський пропонує Дениса Монастирського на посаду глави МВС. Той прокоментував

 

Президент Володимир Зеленський запропонував на посаду міністра внутрішніх справ народного депутата від своєї партії “Слуга народу” Дениса Монастирського.

Цю кандидатуру він озвучив на з’їзді партії у вівторок, 13 липня.

“Президент запропонував Дениса Монастирського на посаду міністра внутрішніх справ. Фракція підтримала пропозицію аплодисментами!” – розповів нардеп від “СН” Олександр Качура у своєму телеграм-каналі.

За його словами, голосування у сесійній залі парламенту відбудеться в п’ятницю, 16 липня.

На брифінгу після засідання фракції “Слуга народу” Монастирський розповів, що вирішив погодитись на пропозицію президента Зеленського очолити МВС. Він назвав це рішення найскладнішим у своєму житті.

“Я розумію, на яку жертву йду як людина, як особистість і як політик… Я людина, яка йшла з ним (президентом) у команді, я керівник профільного комітету Ради і людина, яка, на думку президента, зможе очолити цей напрямок”, – цитує Монастирського видання “НВ”.

Нагадаємо, Денис Монастирський був обраний народним депутатом від “Слуги народу” 2019 року та мав 19-те місце в списку. Доти працював експертом з питань реформування правоохоронної та судової систем в аналітичному центрі “Український інститут майбутнього”, одним із засновників якого є заступник чинного глави МВС Антон Геращенко.
У парламенті 41-річний Монастирський очолює Комітет з питань правоохоронної діяльності.

Як писала “Новинарня“, 13 липня впливовий міністр МВС Арсен Аваков написав заяву про відставку після 7,5 років роботи в міністерстві, за трьох президентів і чотирьох прем’єр-міністрів.

Читайте також:
Відставку Авакова Рада розгляне 15 липня, і вже є кандидати на посаду міністра, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна