НАЗК просить суд розірвати контракт Вітренка з “Нафтогазом”

 

Національне агентство із запобігання корупції подало позов до Шевченківського райсуду Києва з проханням розриву контракту між НАК “Нафтогаз України” і головою правління Юрієм Вітренком

Про це повідомляє пресслужба НАЗК у четвер, 15 липня.

Раніше НАЗК виявило, що підписання контракту з Вітренком порушує положення закону про запобігання корупції, адже він працював на посаді заступника міністра енергетики та виконував обов’язки глави міністерства, при цьому впливаючи на “Нафтогаз”.

Після цього НАЗК направляло приписи до Кабінету Міністрів і наглядовій раді “Нафтогазу” з вимогою розірвати контракт, але цього досі не сталося.

“Саме тому НАЗК звернулося до суду для припинення трудового договору з керівником компанії, як це передбачено згаданим законом (п.2 ст. 26)”, – йдеться в повідомленні.

При цьому в агентстві наголошують, що представники уряду і сам Вітренко підкреслювали необхідність подання такого позову, хоча усунути порушення в разі конфлікту інтересів зобов’язані й без рішення суду.

Читайте також:
Коболєв оскаржить сумнівне рішення Кабміну про його звільнення з “Нафтогазу”. Вітренко поспішає прийняти справи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна