Зеленський оновив склад воєнного кабінету РНБО

 

Президент України Володимир Зеленський змінив склад воєнного кабінету Ради національної безпеки і оборони.

Як передає “Новинарня“, відповідний указ №289/2021 опублікований на офіційному сайті глави держави у вівторок, 13 липня.

Президент змінив четвертий абзац пункту 5 Положення про воєнний кабінет Ради національної безпеки і оборони України.

Згідно з попередньою редакцією, до складу РНБО входили прем’єр-міністр України, міністр внутрішніх справ України, міністр закордонних справ України, міністр оборони України, головнокомандувач Збройних сил України, голова Служби безпеки України, голова Служби зовнішньої розвідки України, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, голова Державної прикордонної служби України, командувач Національної гвардії України.

Тепер до складу кабінету РНБО буде входити віцепрем’єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, віцепрем’єр-міністр України – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України, заступник керівника офісу президента України, який займається питаннями національної безпеки та оборони, перші заступники Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Також за згодою до складу воєнного кабінету РНБО може входити голова Верховної Ради України.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Читайте також:
Данілов: РНБО не включить до реєстру олігархів жодного прізвища за умови добровільної відмови від своїх активів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна