Новий пошук “зовнішнього ворога”: чому Путін написав “статтю” про Україну

 

Микола Томенко
громадський і політичний діяч, колишній народний депутат та віцепрем’єр-міністрі із гуманітарних питань

(FB)

Незалежна Україна – головний ворог Путіна.

Стаття “великого російського історика” Путіна про “єдиний народ” та Україну, яку зробив справжньою державою Радянський Союз і Сталін, з’явилася нині не випадково.

Приводом до цього є підготовка до відзначення 30-річчя Незалежності сучасної України. Тут і тотальне несприйняття російської владною верхівкою участі очільників та представників великої кількості держав у Кримській платформі, тут і незадоволення планованим парадом на Майдані Незалежності…

Проте головною причиною “примушування українців повернутися в стійло Росії” є все ж реальна соціально-економічна та політична ситуації в Росії напередодні виборів до Державної думи.

Звернімося до останніх соціологічних досліджень, що його проводив “Левада-Центр”. Так, у червні 2021 року лише 49% росіян вважали, що країна рухається в правильному напрямі, а 43% – що в неправильному.

Це одні з найгірших показників за період влади Путіна!

Показники оцінки діяльності уряду Росії ще гірші: в червні 2021 року йому довіряло 47%, а не довіряло – 50%.

З оцінкою діяльності Держдуми, підкреслю, в авторитарній Росії, повна біда: відповідно, у червні 2021 року Думі не довіряє – 57%, а довіряє – 39%.

І передвиборча “ягідка” на політичному торті Росії – це падіння рейтингу путінської “Єдиної Росії”. Уявіть собі, що в столиці Росії Москві партію “великого Путіна” нині підтримує… аж 15%?!

Для порівняння, в 2019 році було 25%.

І що тут залишається робити Путіну з неадекватними амбіціями вождя великої Російської імперії, щонайменше до 2034 року? Правильно – об’єднати росіян у боротьбі проти зовнішнього ворога.

І, як не парадоксально, але нині, після перемовин Путіна і Байдена, головний ворог путінської Росії вже не США, а Україна.

Між іншим, російська агресія щодо нашої держави та інформаційна пропаганда вже підготувала відповідний образ для України. Знову ж таки до соціології “Левада-Центру”. Отож, негативне ставлення до України в Росії нині вже складає 55%! Як бачимо, вперше Україна обійшла США та Євросоюз у списку головних ворогів Путінської Росії, бо в США показник – 54%, а в Євросоюзу – 45%.

Антиукраїнська істерія в Росії підігріта ще й зростанням популярності організатора репресій та голодоморів проти українців Сталіна.

У 2021 році Сталін став найвидатнішою людиною Росії всіх часів і народів – 39% росіян підтримали таке твердження. На другому місця – Ленін, відповідно, 30%.

Тому путінські писарі й посилюють ностальгію за сталінсько-ленінським періодом, коли українці були в “братському ярмі єдиного радянського народу”.

Що робити Україні за такого перебігу подій в Росії?

БУДУВАТИ НЕЗАЛЕЖНУ, СУВЕРЕННУ, СОЦІАЛЬНУ, ДЕМОКРАТИЧНУ І ПРАВОВУ УКРАЇНУ, як записано в першій статті нашої Конституції.

А в питанні захисту національних інтересів нашої ДЕРЖАВИ діяти за принципом: всі друзі Путіна – вороги України, всі вороги та опоненти Путіна – наші друзі і союзники.

Читайте також:
Кремль опублікував пропагандистську статтю Путіна українською мовою про “єдність росіян і українців”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна