Нацгвардійці отримали четвертий гелікоптер Airbus Н-225. ФОТО, ВІДЕО

 

До Києва прибув четвертий гелікоптер Airbus Н-225, що постачається до Національної гвардії України у рамках розбудови Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВСУ.

Про це інформує пресслужба Нацгвардії.

До кінця 2021 року авіація Національної гвардії має поповнитись ще трьома гелікоптерами французької компанії.

Airbus Н-225 1 Airbus Н-225 2 Airbus Н-225 5 Airbus Н-225 3
<
>
Фото: пресслужба НГУ

“Нацгвардія вже має у своєму арсеналі чотири сучасні повітряні судна, пілоти яких пройшли теоретичне і практичне навчання у своїх колег у Франції. Заплановано розширити парк НГУ до 12 гелікоптерів, які використовуватимуться для оперативного переміщення особового складу на великі відстані для виконання визначених завдань, евакуації хворих та поранених, здійснення пошуково-рятувальних заходів”, – йдеться в повідомленні.

За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, Єдина система авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС України стане третьою за потужністю в Європі після Франції та Німеччини.

Українські рятувальники, гвардійці та поліцейські одними з перших використовуватимуть надсучасні гелікоптери.

“Головна мета цього проєкту – забезпечити правоохоронців сучасною технікою для виконання їхніх завдань. Цей проєкт – яскравий приклад ефективної співпраці між Європейським Союзом і Україною та беззаперечно величезний стрибок у технічному забезпеченні підрозділів МВС, та Нацгвардії зокрема”, – зазначає пресслужба НГУ.

Гвардійці опановують нову техніку та створюють умови для її експлуатації.

Перший гелікоптер Airbus Helicopters H225 до Гвардійської авіаційної бази прибув 21 грудня 2018 року, другий – в грудні 2019 року, третій – в травні 2021-го.

Читайте також:
У Чорному морі водолази пройшли масштабні навчання за участі військової авіації. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна