“Ласкаво просимо до світанку нової космічної ери”: мільярдер Бренсон успішно повернувся з космосу

 

Британський мільярдер Річард Бренсон успішно повернувся зі свого першого туристичного польоту в космос на кораблі Unity 22, який тривав близько години.

Літак мільярдера з ракетним двигуном Virgin Galactic відірвався від землі в неділю, 11 липня, о 17:40 за Києвом, повідомляє BBC.

Він піднявся на висоту близько 90 км, де небо чорніє, а лінія земного горизонту вигинається вдалині.

“Чудовий день, щоб вирушити в космос”, – написав Бренсон у фейсбуці перед вильотом.

А одразу після повернення з польоту написав новий пост: “Ласкаво просимо до світанку нової космічної ери Unity 22 Virgin Galactic”.

Фото: АР

За 9 днів, 20 липня, у космос має вирушити корабель конкурентів Бренсона з компанії Blue Origin. На його борту перебуватиме інший космічний турист-мільярдер – американець Джефф Безос разом зі своїм братом Марком.

Корабель із Безосом має піднятися трохи вище, ніж Бренсон – на висоту до 100 км, що є умовною межею між атмосферою Землі та космосом.

Читайте також:
Засновник Amazon Джефф Безос полетить у космос

Як писала “Новинарня“, компанія Річарда Бренсона почала продавати квитки в космос більше 10 років тому, але ліцензію на запуск комерційних клієнтів у суборбітальні польоти Федеральне авіаційне управління США (FAA) видало тільки в червні 2021 року.

Вартість польотомісця – $250 тис. Про це компанія повідомила 25 червня.

Отримання дозволу було останньою перешкодою в багаторічних зусиллях Virgin Galactic щодо відправки пасажирів за плату в нетривалі космічні польоти.

Корпорація заявляє про 600 бажаючих полетіти у космос як пасажири – міський голова Дніпра Борис Філатов.

Перш ніж відправити пасажирів у космос, компанія зробила запуски трьох пілотованих космічних кораблів з високими результатами.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна