Байден по телефону закликав Путіна вжити заходів щодо хакерів із РФ, які атакують США

 

Президент США Джозеф Байден у п’ятницю, 9 липня, провів телефонну розмову з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

Під час неї лідери держав приділили увагу кібератакам, які останнім часом здійснили російські хакери на США.

Про це інформує пресслужба Білого дому.

Байден наголосив Путінові на необхідності вжиття заходів для припинення діяльності хакерів-вимагачів, які діють з території Росії.

“Президент Байден підтвердив, що Сполучені Штати зроблять всі необхідні дії для захисту свого народу і своєї критично важливої інфраструктури перед обличчям цього безперервного виклику”, – йдеться в повідомленні.

Також президенти США поговорили про відновлення транскордонної гуманітарної допомоги Сирії, рішення про яке ухвалено в Раді безпеки ООН.

Нагадаємо, під час зустрічі в Женеві 16 червня президент Сполучених Штатів Джо Байден передав президенту РФ Володимиру Путіну список 16 критично важливих секторів США. Кібератаки на ці галузі в Вашингтоні вважають серйозною загрозою національній безпеці. Партійні осередки входять до одного із зазначених у цьому переліку секторів, що стосується державних установ Сполучених Штатів.

Читайте також:
Хакери російських спецслужб атакували керівний орган Республіканської партії США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна