“Завжди усміхнений, постійно намагався допомогти…” Спогад про загиблого офіцера 93 омбр Богдана Бродовського

Сьогодні, 8 липня, на Дніпропетровщині поховають 37-річного майора Богдана Бродовського – заступника начальника тилу логістики 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ “Холодний Яр”, який 5 липня загинув у Донецькій області внаслідок ворожого обстрілу.

93 омбр оприлюднила спогад про загиблого побратима, який написав ветеран бригади, командир інженерно-технічної роти Артур Кирєєв.

“Ще до війни мав нагоду познайомитись із на той час капітаном, який обіймав посаду начальника продовольчої служби 93-ї бригади. Виходжу з гуртожитку, дивлюся – стоїть автівка, повністю завантажена речами. А біля автівки стоїть чоловік і думає, як-то йому все заносити до гуртожитку.

Я в нього питаю:

– Ти що, прибув служити в славетну 93-тю бригаду?

– Так!

– На якому поверсі жити будеш?

– Казали, на третьому.

Так і познайомились. Я допоміг йому перенести речі. Потім дізнався, що він начпрод бригади. Жив він через кімнату від мене.

Десь колись бачились із Богданом у бригаді, але не дуже часто.

Якось приїжджаю на КП, щоб отримати на тиждень їжу на підрозділ, а мені кажуть, що маю отримати тільки на 20 чоловік. А у мене в підрозділі – 50+!

– А як це так?!

– Усі питання – до начпрода, який перебуває в Покровську…

Ну, думаю, добре! Мене ще в Покровську не хватало. Але дзвонять мені з Покровська і кажуть: приїдь, забери трьох нових людей, які пройшли підготовку і направлені у твій підрозділ. Ну, думаю, ось і вирішу відразу два питання.

Приїжджаю до Покровська, забираю хлопців та йду у продовольчу службу.

Щоб ви розуміли, в Покровську зробили міні-штаб, де були різні служби – щоб, якщо є якісь питання і тобі їх треба вирішити, не треба було їхати в бригаду, розташовану в іншій області.

Заходжу я до продовольчої служби, дивлюсь – стоїть Богдан. Звертаюся до нього:

– Бажаю здоровля, а що за справи такі, що саперам їсти не дають?

А він мені:

– Ось дивись: за штатом зараз ти подав 50+ людей, а за фактом їх 20 – бо хтось був у госпіталі, відпустці тощо. І коли назад приїхав, то не став на облік.

Коротше, так було у всіх. У когось було 80 за штатом, а на обліку – троє.

Як-то, кажу, ми з таким штатом ще воюємо? Він сміється…

Пішли ми з ним до ще одної служби, Богдан мені допоміг це все виправити. Мені харчування реально не вистачило б – прийшли до нього, він організував мені провізії на тиждень, хоча мав того і не робити. Я йому подякував і поїхав.

Ще не раз із ним стикалися на фронті… Справжній офіцер, який намагався постійно допомогти! Завжди усміхнений. Герої не вмирають!”.

Прощання з майором Богданом Бродовським відбудеться 8 липня в смт Черкаське Дніпропетровської області.
З 11:00 – церемонія прощання у Гарнізонному будинку офіцерів. З 12:00 – поховання на цвинтарі села Вільне.

Читайте також:
Пам’яті начмеда з 93-ї бригади “Холодний Яр” Юрія Письменного “Феофана”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна