Визначилися фіналісти Євро-2020

 

У фіналі чемпіонату Європи з футболу зіграють збірні Італії та Англії.

Це стало відомо після того, як увечері 7 липня в другому півфінальному поєдинку, який відбувся в Лондоні на стадіоні “Вемблі”, англійці в екстратаймі перемогли сенсаційну збірну Данії – 2:1.

Рахунок у матчі на 30-й хвилині чудовим ударом зі штрафного відкрив данець Мікаель Дамсгорд, і це був перший пропущений м’яч Англії на Євро-2020.

На 39-й хвилині господарі відновили рівновагу: після масованої атаки англійців м’яч у свої ворота зрізав Сімон К’яєр.

Здавалося, долю поєдинку вирішить серія пенальті. Але ще до того, на 104-й хвилині, нідерландський арбітр Данні Маккелі переглянув VAR і призначив суперечливий пенальті у ворота данців.

Воротар гостей Каспер Шмейхель парирував перший удар Гаррі Кейна з позначки, однак форвард “Тоттенхема” був першим на добиванні.

Напередодні, в першому півфіналі, збірна Італії обіграла іспанців – 2:1 (основний і додатковий час – 1:1, пенальті – 4:2).

Фінал Італія-Англія відбудеться 11 липня також на “Вемблі” в Лондоні.

Нагадаємо, на стадії чвертьфіналу Англія розбила збірну України – 4:0.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна